Rekisterinumero FI20269/18
Syntymäaika 19.2.2018
Polvet 0/0 (2019)
Silmät OK (MO, 2019)
Kasvattaja Anne Konttinen & Anne Pesari-Laine, Ratsunummen kennel
Omistaja Kasvattaja
Haltija Sini Korhonen

Hieman Teysasta

Teysa tuli minulle sijoitukseen Ratsunummen kennelistä. Meinasin pitää itselläni yhden Tulhun suunnitelluista pennuista, mutta astutusreissu epäonnistui joten toisen koiran paikka jäi auki. Ratsunummella sattui olemaan vapaana tyttö kivasta yhdistelmästä, joten se vaalea tyttö muutti meille Freian kaveriksi.

Teysa on innokas oppija, se rakastaa naksuttelua ja osaakin jo paljon erilaisia asioita. Ihmisiä se rakastaa vilpittömästi ja tykkää pussailla kaikkia. Teysalla on myös jaloissa vieterit, joita se mielellään käyttää mm. silloin kun se tahtoo tappaa hihani kun lenkillä alkaa leikityttää.
Buhundmaiseen tapaan se oli aluksi erittäin itsenäinen, eikä sitä kiinnostanut lainkaan pysyä lähelläni. Harjoittelimme siis kontrollia ja luoksetuloa 10m liinan kanssa, ja nykyään sillä on ihan hyvä luoksetulo. Linnut ja muu liikkuva kiinnostaa kovasti ja kävelijöitten luokse olisi ihana mennä pussailemaan, mutta vastaehdollistaminen on toiminut hyvin näihin.

Teysa on pienestä lähtien päässyt mukaan "treenikentälle" (eli yleensä joku satunnainen tyhjä parkkipaikka jossain) ja toivon siitä kaveria rally-tokoon ja tokoon ja ehkä jonkinlaiseen jälkiharrastukseen. Näyttelyihinkin toivon pääseväni sen kanssa jonkin verran.